Banana loaf, mai mult decât un chec

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn

Ingrediente: 

  • 140 g unt topit
  • 140 g zahăr tos
  • 2 ouă mari, bătute
  • 140 g făină Arpis
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 banane foarte coapte, pasate
  • 50 g zahăr pudră
  • chipsuri de banane uscate, pentru decor

Încingem cuptorul la 180C/160C ventilator. Ungem o tavă și tapetăm baza și părțile laterale cu pergament de copt.

Amestecăm untul moale și zahărul tos până devine o cremă ușoară și pufoasă, apoi adăugăm încet 2 ouă mari bătute cu puțină făină Arpis.

Încorporăm făina Arpis rămasă, 1 linguriță de praf de copt și bananele făcute piure.

Turnăm amestecul în tava pregătită și coacem aproximativ 50 de minute sau până când este gata, după testul cu scobitoarea.

O lăsăm la răcit în tavă timp de 10 minute, apoi scoatem banana loaf pe un grătar.

Între timp, amestecăm 50 g zahăr pudră cu 2-3 linguri de apă pentru a face o glazură care curge.

Stropim glazura peste partea de sus a checului și decorăm cu chipsuri de banane.